Podzim 14 - 5. liga skupina D

Odvaha, nasazení a kvalita

3.kolo, St 17.9.2014, 20:30, Zákostelní

Mystique Dynamo CF  vs.  Démoni  3:0 (2:0)

Branky: 2x Jan Lenz, 1x Michal Burda

Sestava: B: Tomáš Moravec 8.0    H:  Michal Burda, Jiří Burian, Michal Lampír, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Jakub Mlejnek, Aleš Moravec, Ladislav Nový, Zdeněk Půta

Komentář: S Démony jsme čelili první opravdové, možná až nečekané, výzvě tohoto roku. Po statečném výkonu jsme však výzvu odrazili, připsali si třetí výhru a udrželi se v čele pelotonu. Před zápasem se stala věc nevídaná, dorazilo nás 10. 4 hráči na střídání to tu dlouho nebylo. Prvních 15 minut jsme se ale nestačili divit. Početný soupeř na nás nastoupil v raketovém tempu, na které jsme nebyli vůbec připraveni a silně nestíhali. Démoni byli rychlí a agresivní (někdy až na hraně) a my nevěděli, kde nám hlava stojí. Naštěstí jsme tuto fázi utkání přečkali bez újmy a postupně se dostávali do zápasu. Nutno také přiznat, že při nás v některých situacích stálo štěstí a elán soupeře postupem času, především ve druhé půli, opadal. Klíčovým se opět stal úvodní gól. Ten zařídil jak jinak Lenzik, když vystihl rozehrávku přímého kopu soupeře, utekl, položil gólmana a dostal nás do vedení. V poslední minutě půle navíc po kombinaci s Lenzikem prázdnou branku tentokrát trefil Burdik a poločasová přestávka byla uvolněná. Ve druhé půli jsme předvedli skoro bezchybný výkon, až na některé individuální výstřely při zpracování a odkopech na našem malém vápně. Pohotová, klidná obrana a nebezpečnost v útoku. Démoni už příliš vyložených šanci neměli (maximálně po těch individuálních chybách), většina zakončení však končila až tenisovém kurtu za hřištěm, my měli minimálně 2-3, které měli skončit gólem. Především Melliho volala po brance. Naštěstí tempo pomalu upadalo, soupeř pomalu rezignoval (už nebyl ani tolik nervózní vůči rozhodčímu) a v závěru my přidali třetí gól po pohledné kombinaci na ose Burdik-Lenzik.
Řekl bych vybojované vítězství, jeho důležitost možná oceníme až na konci. Rozhodně nejsilnější letošní soupeř. Navíc s, pro nás, nejhorším herním stylem.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Utkání hrané v obrovském tempu, vyhráli díky výborné koncovce hráči Mystique Dynamo.