Podzim 14 - 5. liga skupina D

Válec ve druhém poločase

2.kolo, St 10.9.2014, 18:15, Hostivař

Mystique Dynamo CF  vs.  Bába FC  5:0 (1:0)

Branky: 2x Michal Burda, 2x Jakub Mlejnek, 1x Marek Daněček

Sestava: B: Zdeněk Půta 7.5    H:  Michal Burda, Jiří Burian, Marek Daněček, Michal Lampír, Jakub Mandelíček, Jakub Mlejnek, Aleš Moravec, Ladislav Nový

Komentář: Neznámá Bába FC + neznámé hřiště v Hostivaři nás čekali ve druhém kole. Oproti Meteoru chyběli Meloun a Lenzik, naopak přibyli Ládik a Mlejn. Soupeř na nás vyrukoval v počtu 12 hráčů, kterému jsme, i přes silnou účast, nemohli konkurovat. První poločas nás nezastihl v optimálním rozpoložení. Každý z nás hledal svou pozici na hřišti, hra byla chaotická, neorganizovaná, obránci běhali v útoku a Jiří hrál stopera. Bába navíc snadno překonávala naší nepevnou obranu jednoduchými narážečkami přes útočníky, s čímž jsme měli v úvodu problémy, avšak tyto situace naštěstí většinou skončily pouze střelou z větší vzdálenosti, se kterými si Zdenda spolehlivě poradil. První důležitý gól vstřelil Mlejn, který k údivu všech prošel nepozorovaně přes celé hřiště a zakončil. Do konce poločasu jsme mohli vést minimálně o čtyři góly. To by však Burdik nesměl z brankové čáry trefit břevno, Jiří vší silou přestřelit odkrytou branku a Lampas nenastřelit pouze tyč. Druhý poločas už byl jiný. Organizace naší hry se zvedla, již jsme spíše čekali, co Bába vymyslí a podnikali rychlé protiakce. Naštěstí Bába toho nevymyslela moc a kromě jedné vyložené šance za rozhodnutého stavu, si nic nevytvořila. Skóre narůstalo pouze na druhé straně. Mlejn se dalším gólem (tvrdá střela) a přihrávkou Burdikovi před prázdnou branku pasoval na muže utkání. Z úhlu se následně prosadil i Mára a v závěru efektně patičkou po rohovém kopu opět Burdik. Utkání se již jen dohrávalo, Bábě byla viditelně skleslá a my si užívali jasné a zasloužené vítězství, především za druhou půlku.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Jednoznačné utkání, ve kterém dominovalo Dynamo, které ještě spoustu další šancí nevyužilo. Hosté dnes neměli střelecké štěstí.