Podzim 14 - 5. liga skupina D

Návrat Burdíka a Lampase jsme oslavili výhrou:

1.kolo, St 3.9.2014, 19:30, Meteor 8

Mystique Dynamo CF  vs.  Alkohol Tea FC  5:1 (1:0)

Branky: 3x Jan Lenz, 2x Michal Lampír

Sestava: B: Tomáš Moravec    H:  Michal Burda, Jiří Burian, Marek Daněček, Michal Lampír, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Aleš Moravec, Zdeněk Půta

Komentář: Na Podzim 2014 nás čekají nové výzvy. Řízením osudu jsme se dostali do středeční skupiny, kde známe 4 soupeře a navíc budeme cestovat např. na Bílou Horu. Do sezóny vstupujeme s nejpočetnějším kádrem v historii týmu. Přestup zpět ohlásil Lampas a po dvouleté zdravotní pauze restartuje kariéru i Burdik. Soupiska nyní čítá plných 12 jmen.
Prvním soupeřem byl neznámý Alkohol Tea. Na hřišti Meteoru to byl soupeř příjemný a my si připsali vítězství 5:1 (1:0). Naše hra však rozhodně nebyla dokonalá. První zápas po dlouhé době byl znát. Během úvodu utkání se čekalo na první branku. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu a hrálo se spíše z obran. Opticky jsme byli my aktivnější a fotbalovější. Alkohol využíval důraz a rychlý brejk. Avšak za celý zápas se dostal maximálně k 4 zakončením z větší vzdálenosti. V roli hlavního spalovače se v prvním poločase zjevil Lenzik, který nevyužil 3 situace tváří v tvář s brankářem soupeře, až ke konci poločasu se konečně prosadil tvrdou střelou zpoza vápna. Ve druhém poločase Alkohol zkusil přidat útočné obrátky, ale bez většího účinku. My však nedokázali utkání včas rozhodnout. V roli spalovače byl ve druhém poločase Burdik, kterému opravdu nebylo přáno (nedokázal doklepnout do prázdné branky, během jedné akce nastřelil břevno i tyč). Na nemohoucnost se nemohl dívat Lampas a bodlem nás uklidnil. Poté však Alkohol využil zaváhání obrany a podařenou střelou do růžku snížil. Žádné nervy ale nedopustil Lampas a skoro okamžitě nám vrátil dvougólové vedení. Poté už to byla jen exhibice obnovené dvojice Burdik – Lenzik, kdy dvě jejich kombinace zakončoval Lenzik do prázdné branky.
Na úvod důležité dva body, které nás mohou uklidnit. Na výkonu je třeba pracovat. Příští soupeři nemusejí být ta k vlídní.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Od počátečních minut byla znát převaha hostů, kteří nakonec zvítězili 5:1.