Jaro 11 - 4. liga skupina A

7.kolo, Po 16.5.2011, 17:45, Štěrboholy

Mystique Dynamo CF  vs.  Orange Predators A  3:2 (1:1)

Branky: 2x Jan Lenz, 1x Jiří Burian

Sestava: B: Adam Hild 6.0    H:  Jiří Burian, Michal Lampír, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Jakub Marek, Aleš Moravec, Ladislav Nový

Komentář: Sedmé kolo s Orange Predators A mohlo leccos napovědět, zda budeme letos bojovat o záchranu. Poprvé ve Štěrboholech jsme však ukázali morál a týmový duch a po vydřeném vítězství 3:2 (1:1) se nám o něco volněji dýchá.
Po nevydařené sérii, kdy jsme už 4 zápasy nevyhráli a připsali si jen jeden bod a hlavně po minulém strašidelném výkonu jsme nastoupili jako vyměnění v sestavě Adam (Párek) – já, Lenzik, Lampas, Melli, Jiří, Ládik a Párek. Od úvodu jsme se zaměřili spíše na obranu. Soupeř byl mladý, technický tým, který chtěl hrát fotbal. První půle byla vyrovnaná jak v poli, tak na šance. Oba týmy spíše čekaly na chybu soupeře. První jsme udělali my a soupeř využil rychlý brejk z křídla. Za chvíli jsme však dokázali vyrovnat, kdy střelu Lampase gólman vyrazil a ve skrumáži se prosadil buď Jiří nebo vlastní obránce. Do poločasu si oba týmy vyměnily ještě pár možností, ale největší šanci soupeře vychytal Adam a na druhé straně nedosáhl na míč před prázdnou bránou Jiří. Druhý poločas začal stejně. Predátoři nebyli spokojení se svým výkonem a začali být aktivnější. Bohužel se prosadili i střelecky z přímého kopu. Ve druhé půli nás soupeř přece jen zatlačil, byl aktivnější a nebezpečnější. My už nedokázali déle udržet balón na svých kopačkách a spíše se bránili. Naštěstí máme v týmu Lenzika, který to v závěru vzal na sebe. Zanedlouho dokázal po sólu přes celé hřiště vyrovnat a v závěru skóre po podobné akci otočit. Další obrovskou šanci spálil Párek, který dokázal branku překopnout z brankové čáry. Nutno uznat, že i soupeř měl své šance, které pramenily většinou z našich chyb a nedorozumění. V závěru nám již chyběl Burdik, který by byl schopen podržet balón dál od naší brány. Ale s trochou štěstí, které jsme v minulých zápasech neměli, jsme to ustáli.
Náš výkon byl rozhodně lepší než minule. Nebyl bez chyb, ale na nasazení bylo vidět, že jsme se kousli a odmakali to, když už na to někteří z nás nemají fotbalově. Takže snad na to příště navážeme a už třeba vybojujeme záchranu :-)

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Vyrovnané utkání trochu postrádalo tempo. Po nerozhodném prvním poločase šli hosté do vedení, domácí ale záhy vyrovnali a pak nejlepší hráč na hřišti Lenz rozhodl.