Jaro 11 - 4. liga skupina A

6.kolo, Po 9.5.2011, 19:00, Pražačka

Mystique Dynamo CF  vs.  Ujde to 1980 SK  5:6 (2:3)

Branky: 2x Michal Burda, 2x Michal Lampír, 1x Ladislav Nový

Sestava: B: Adam Hild 5.0    H:  Michal Burda, Jakub Burian, Michal Lampír, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Jakub Marek, Aleš Moravec, Ladislav Nový

Komentář: V šestém kole jsme se utkali s týmem Ujde to SK a po špatném výkonu jsme potřetí v sezóně prohráli po výsledku 5:6 (2:3). Do zápasu ve skoro letním počasí jsme vstoupili hned se třemi hráči na střídání, což se nám již dlouho nestalo : Adam – já, Lenzik, Lampas, Melli, Burdik, Buri, Párek a Ládik. Úvodních deset minut zápasu vypadalo spíše jako plážová vycházka než jako fotbalový zápas v tempu. Začátek se nám povedl a dostali jsme se do vedení, když se dalekonosnou střelou prosadil Ládik. Poté však přišla první slabá chvíle a nehlídaný hráč po rohovém kopu na zadní tyči vyrovnal. Do vedení jsme šli opět záhy po střele Lampase a v těch chvílích začínal zápas nabírat na obrátkách. Následovaly dva přímé kopy soupeře ze skoro stejného místa a se stejným výsledkem. První střelu do pravého dolního rohu naší branky tečoval do vlastní sítě Buri a při druhé situaci si Burdik řekl, že se půjde projít a nechal u tyče volného protihráče, pro kterého již nebyl problém skórovat. Celý první poločas byl soupeř lepším týmem a zaslouženě vedl. Ve druhém poločase jsme trochu přidali obrátky a odměnou nám bylo dokonce vyrovnání po brejku a zakončení Burdika do prázdné branky. Vyrovnání přineslo však i probuzení Ujde to SK, který nám následně udělil lekci a v rychlém sledu třikrát skóroval a vlastně rozhodl o výsledku. Ve většině případu šlo o individuální chyby ve spojení s dobrou hrou soupeře a jeho pohybu. Poté jsme přebrali iniciativu, drželi míč a soupeře zatlačili na jeho polovinu, ale velký efekt to nepřinášelo. V závěru jsme alespoň dokázali výsledek zkorigovat góly Lampase a Burdika. Na víc jsme však neměli a ani jsme si víc nezasloužili.
Ujde to SK rozhodně patřil k tomu nejlepšímu, co jsme v letošní sezóně potkali. Hrál chytře, účelně a rychle. Tak, jak by se hrát mělo a tak, co na nás absolutně platí. Soupeř dobře bránil ve 4 lidech a do útoku šel rychle, ale jen když vycítil příležitost, jinak se nikam moc nehnal.
Naše výkonu mají bohužel sestupnou tendenci. Naší Achillovou patou byla vždy obrana, vždy jsme byli týmem spíše dopředu, ale letos tento problém ještě narostl. Bohužel už nehrajeme 8. ligu, kde stačilo stát vzadu v jednom hráči. Neustále honíme soupeře po hřišti místo toho, aby jsme si počkali, co vymyslí on. A když se soupeř utrhne z našeho „napadání“ (což se samozřejmě stane), tak už nikdo neběží zpátky zaskočit nebo pomoct. Proč by se unavoval. Je to třeba dva na dva, což je situace, ze který nemůžeme přece dostat gól. Tak si radši počkám, balón se ke mně dopředu dostane a budu moct zase útočit. Přesto, že všichni proti nám stojí ve 4 na vlastní půli a čekají na brejky, my stále děláme to samé. Nedokážeme si na soupeře počkat a využít jeho chyb. Takže místo vyčkávání a klidu hrajeme něco, co nám nevychází, ale ani na to nemáme. Nevím o tom, že by jsme kdy lítali tam a zpět jako hadr na koštěti.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Hezký zápas dvou fotbaluchtivých mužstev, který se obešel bez faulů. Vítězové byli lepší, ale v závěru si s klidným utkáním zbytečně zahráli.