Podzim 14 - 5. liga skupina D

Mára oslavil jubileum až po přestávce

5.kolo, St 1.10.2014, 19:30, Bílá Hora

Mystique Dynamo CF  vs.  Filipi SK  9:4 (1:3)

Branky: 3x Jan Lenz, 2x Marek Daněček, 1x Michal Burda, 1x Michal Lampír, 1x Aleš Moravec, 1x vlastní branka

Sestava: B: Zdeněk Půta 4.0    H:  vlastní branka, Michal Burda, Marek Daněček, Michal Lampír, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Aleš Moravec

Komentář: Tak jsme si udělali výlet na Bílou Horu. Jet z Horních Počernic na druhou stranu, vyskytneme se někde u Sadský. Utkání bylo také oslavou 30. narozenin Máry, který přesto na zápas dorazil, včetně lahve samozřejmě. A soupeř Filipi SK měl být vhodným dárkem, alespoň prozatímní poslední místo nasvědčovalo, že by Mára mohl vstřelit nějakou tu branku. Avšak vše bylo jinak. Rozehrávka soupeře, posunutí míče vpřed, a perla z Mosambiku pálí a střílí gól. Uběhlo tak 15 sekund? Trochu jsme nechápali. A za 5 minut opět absolutní chaos obrany a perla zase dává gól. Prvních dvacet minut jsme vůbec nebyli na place. Obsazování hráčů neexistovalo, důraz a snaha chyběly, zase jsme honili zajíce, kde žádní nebyli. Nepomohlo nám ani hřiště, které mělo trochu nezvyklý rozměr (šířka/délka), ale to nás neomlouvá. Prostě klasika, kdy první poločas prospíme. Nakonec jsme mohli být za tři inkasované góly rádi, ptz nás zachránila tyč a perla minula prázdnou branku. Naši největší šanci, kromě gólu Lenzika, trestuhodně neproměnil Burdik. Do druhého poločasu již nastoupil jiný Mystique. Soupeř už toho mnoho nevytvořil, kromě gólu po mém a Zdendově nedorozumění, viditelně mu ubývali síly, celkově tam hráli dva-tři hráči, zbytek odpadl. Z naší strany začal gólostroj, hned v úvodu vše prostřelil Melli, za chvíli patou, zády k brance, slavil Mára, bylo vyrovnáno a soupeř se postupně složil. Pak už to bylo jeden za druhým, kdy se prosadil celý tým (beze mě samo). V závěru už to mělo exhibiční nádech. Ale na Bílou Horu už ne, to hřiště je hrozný i bez té cesty.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Pěkné utkání proběhlo v první půli lepším výkonem domácích a druhá se povedla hostům, kteří zaslouženě vysoko zvítězili.