Jaro 13 - 4. liga skupina B

Výpadek nás stál vyhraný zápas

3.kolo, St 10.4.2013, 19:15, Dolní Měcholupy

Mystique Dynamo CF  vs.  SquashArena  5:6 (4:2)

Branky: 1x Michal Burda, 1x Marek Daněček, 2x Jiří Burian, 1x Jakub Burian

Sestava: B: Adam Hild    H:  Michal Burda, Jakub Burian, Jiří Burian, Marek Daněček, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Aleš Moravec, Ladislav Nový, Zdeněk Půta

Komentář: Ve třetím kole nás čekal další první tým tabulky SquashArena bojující o návrat do 3. ligy. Naše účast na tomto zápase byla nebývalá. Kromě Adama, který dorazil v průběhu zápasu, a Mlejna, slavícího narozeniny, dorazil snad celý Mystique. Bohužel v průběhu zápasu naše řady zase prořídly. Naopak soupeř nastoupil v přesném počtu, avšak během zápasu naše početní výhoda znát nebyla. Soupeř nebyl fotbalově kdovíjak kvalitní, hrál jednoduše a na malém hřišti maximálně využíval svého útočníka č. 6, který po uvolnění okamžitě pálil své projektily, před kterými naši gólmani spíše uhýbali. V prvním poločase jsme v klidu bránili a čekali na svou šanci, která nakonec přišla hned čtyřikrát. Většinou se jednalo o akce až do kuchyně se střelou do prázdné branky, jak je naším zvykem. V první půli exceloval Jirka, který dva góly dal a další připravil Burdikovi. Za stavu 4:0 asi nikdo neočekával komplikace. Do pauzy se však soupeř zvednul a pomohli mu i dva laciné góly, kdy po několik odrazech a našem nedůrazu bombou z dálky rozvlnil síť. Ještě dvakrát nás při dalších dalekonosných střelách zachránila konstrukce. Druhý poločas to chtělo dohrát v klidu. Squash začal napadat velmi vysoko a agresivně, což je přesně to, co nemáme rádi a na malinkatém plácku to bylo hned znát. Z naší hry se vytratila mezihra a delší podržení balónu, naopak se na naší branku valil jeden útok za druhým. Přesto, když Mára zvýšil náš náskok, zdálo se, že zápas už musíme dohrát. Avšak opak byl pravdou a nakonec jsme odjížděli z Měcholup bez bodu. Góly měly stále stejný scénář - důrazný souboj, uvolnění a tvrdá střela. Vrcholem pak byl poslední gól, kdy přímý kop (bez zdi!) skončil až v bráně a dal pečeť na velký obrat. Pozápasové dění je bez komentáře.

Soupeř nebyl žádná Barcelona, hrál jednoduše, agresivně a velmi efektně s jednoduchým zakončením. Dle průběhu jsme si však nesmyslně nechali utéct dva body.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Hosté zlepšeným výkonem ve druhé půli zaslouženě urvali vítězství, když dokázali smazat tříbrankový náskok Dynama, kterému postupem času docházely síly.