Jaro 13 - 4. liga skupina B

Za vítězstvím v úvodním zápase nás tahnul Buri:

1.kolo, St 27.3.2013, 20:15, Pražačka

Mystique Dynamo CF  vs.  Rychlí hroši APK  4:1 (2:0)

Branky: 2x Jan Lenz, 1x Jakub Burian, 1x Jiří Burian

Sestava: B: Adam Hild    H:  Jakub Burian, Jiří Burian, Jan Lenz, Aleš Moravec, Ladislav Nový, Zdeněk Půta

Komentář: V úvodním utkání sezony Jaro 2013 4. ligy skupiny B jsme se na Pražačce utkali s týmem Rychlých hrochů. Na zápas z důvodu dovolených nebo zranění nedorazili Mandel, Burdik, Mára a Mlejn, kteří by všichni pravděpodobně patřili do základní sestavy. I kvůli těmto absencím jsme do utkání vstupovali s respektem a soustředili se především na obranu. Soupeř více držel míč, ale do šancí se nedostával, naši branku ohrožoval spíš střelami z dálky, se kterými si poradil dobře chytající Adam. A tak jsme jako první udeřili my. Při souboji na hranici vápna soupeře mi spadl míč na ruku, která však byla u těla. Hráči soupeře přestali hrát, ale rozhodčí nepískal a tak nebyl problém střelou po zemi k tyči otevřít skóre zápasu. Do poločasu jsme přidali ještě jednu branku. Po rohu soupeře jsem odvrátil balon přímo k Burimu a vyrazil spolu s ním do brejku, který nikdo z útočících hráčů soupeře nezachytil a tak jsme šli v přečíslení dva na jednoho. Buri zatáhl balon až k bráně soupeře, kde mi skvěle přihrál a já prostřelil gólmana – poločas 2:0.
Změna ve způsobu hry nepřišla ani ve druhém poločase, my stále dobře bránili, soupeř hrozil převážně střelami z dálky a my chodili do brejků. Třetí gól jsme přidali, když Meli vystihnul špatnou přihrávku, vyvezl balón, přihrál Burimu a ten křížnou střelou po zemi nedal brankáři šanci. Pět minut před koncem soupeř snížil, když tvrdou střelu po rozehraném trestňáku Adam pouze vyrazil, obrana mu moc nepomohla a tak pro soupeře nebyl problém dorazit do odkryté brány. Při závěrečném tlaku soupeře vystihl rozehrávku Buri, znovu zatáhl balon a předložil tutovku Jiřímu – 4:1. Celý tým podal zodpovědný výkon. Hráli jsme první zápas po dlouhé pauze, takže kombinace trochu vázla a balon nám občas dělal problémy. Za zmínku stojí výkon Buriho, který v zimě tvrdě dřel a v zápase zařídil tři góly (1+2).
(místo flákajícího se Mandela napsal report Lenzik)

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Kvalitní utkání, týmy působily vyrovnaně, i přes velké množství šancí se Hrochům nepodařilo skórovat vícekrát. Dynamo technickou hrou získalo zasloužené vítězství.