Podzim 12 - 4. liga skupina C

Márův životní zápas

9.kolo, St 7.11.2012, 18:00, Dolní Měcholupy

Mystique Dynamo CF  vs.  Batalion 91 A  5:4 (3:1)

Branky: 4x Marek Daněček, 1x Michal Burda

Sestava: B: Adam Hild 4.0    H:  Michal Burda, Jakub Burian, Jiří Burian, Marek Daněček, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Aleš Moravec

Komentář: Na důležitou výhru z minulého kola jsme dokázali navázat a porazili po dramatickém vývoji Batalion 91 A 5:4 (3:1). Po drobných improvizacích minule jsme tentokrát nastoupili skoro kompletní. Jen Adam nahradil v brance Buriho až v průběhu prvního poločasu. Soupeř byl většinou tvořen mladými fotbalisty, což u nás již před zápasem vzbuzuje nedůvěru. První poločas však patřil našemu celku. Přestože jsme inkasovali první gól po nenápadném přečíslení, ještě do přestávky dokázal Mára zápas otočit - unikátní střelou z voleje po rohovém kopu, chladným zakončením v souboji jeden na jednoho a doklepnutím do prázdné brány po akci Lenzika. Ještě hned několik dalších šancí jsme neproměnili. Burdik trefil dvakrát brankovou konstrukci, Lenzika v nájezdu vychytal gólman, který ještě pochytal několik střel z větší vzdálenosti. V pauze to vypadalo na jasnou záležitost. Druhý poločas však přinesl jiný obrázek. Batalion vsadil vše na jednu kartu. Napadal ve třech lidech, zvýšil pohyb a důraz, útočil a my, jak je zvykem, přestali hrát. Nedokázali jsme chvilku udržet balon na svých kopačkách, párkrát si přihrát, odpočinout si a uchylovali se pouze k nákopům dopředu. Nedokázali jsme využít ani pár ojedinělých brejků, které se naskytly (např. situace tři na nikoho, řešená skvěle přihrávkou do strany) Soupeř také zaslouženě snížil dalekonosnou střelou, která ve vzduchu zaplavala a skončila v šibenici. Za chvíli jsme však dokázali naštěstí odpovědět. Buriho aut hlavou usměrnil Burdik. Místo uklidnění a dohrání utkání však za chvíli bylo opět sníženo, kdy se ujala utajená střelo po zemi. Ještě jednou jsme pak odskočili na dvou gólový rozdíl, kdy Márův trestňák tečoval zadnicí Jiří (gól však připsán Márovi). Minutu před koncem však dlouhý aut do našeho vápna Adam nezachytil a před soupeřem byla již jen prázdná branka. Naštěstí jsme poslední minutu již přečkali.
V prvním poločase jsme byli lepší, ve druhém poločase jsme si však velmi koledovali a nakonec i se štěstím výhru uhájili.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Pohledné a slušně hrané utkání se zaslouženou výhrou domácích.