Podzim 10 - 4. liga skupina D

3.kolo, Pá 24.9.2010, , Novoborská

Mystique Dynamo CF  vs.  Kumpání  2:6 (1:2)

Branky: 1x Jakub Burian, 1x Ladislav Nový

Sestava: B: Michal Lampír 4.0    H:  Martin Burda, Michal Burda, Jakub Burian, Jiří Burian, Jakub Mandelíček, Ladislav Nový

Komentář: Poprvé po43 zápasech bez Lenzika jsme se pod umělým osvětlením na Proseku utkali s Kumpány. Naše sestava, oklešťená o nemocného Lenzika a polozraněného Lampase, který zaskočil v brance, byla doslova přejeta soupeřem a výsledek 2:6 (1:2) je pro nás velmi přijatelný. Sestava : Lampas – já, Burdik, Jiří, Buri, Ládik a Martin. Do zápasu jsme vstoupili dobře a připsali si dvě dobré šance během prvních 5 minut. Poté jsme ale vytvořili dvě hrubky (Lampasův zákrok-nezákrok a Jiřího povedený aut do brejku soupeře) a rázem jsme prohrávali o dva góly. Od té doby jsme nevěděli, kde nám hlava stojí. Dlouhé pasáže hry nám soupeř vůbec nepůjčil míč a měl šanci za šancí, především přečíslení bylo bezpočet. Soupeř točil do pole 3 hráče a celých 60 minut „jezdil“ v neskutečném tempu, kterému jsme nebyli ochotni ani schopni konkurovat. V jednu chvíli stála soupeřova obrana ve čtyřech v pokutovém území a za pár sekund zakončoval soupeřův útočník akci 3-1 nebo 4-2. Jen během prvního poločasu nás hned 3x zachránila tyč. V závěru poločasu se nám se štěstím podařilo snížit, kdy Ládikovo nahození před bránu skončilo gólem. O poločasové pauze jsem věřil v obrat, kdy mohl být soupeř nahlodán závěrem poločasu. Opak byl pravdou. Výkon Kumpánů v prvních 10-15 minut druhého poločasu patřil k tomu nejlepšímu, co jsem doposavad v Hanspaulce zažil. Míč jsme prakticky neměli, a když už ano, velmi rychle jsme ho odevzdávali. Několik šancí měl Burdik, ale tomu letos není v Hanspaulce přáno. Závěr se již změnil ve fotbálek stylu hrr na ně a o zajímavé situace nebyla nouze. V závěru jsme opět stav zkorigovali, kdy moje nahození srazil do brány Buri. Na soupeře jsme absolutně nestačili, ale ne proto, že by jsme na zápas kašlali, ale soupeř předvedl skvělý výkon, kterému nejsme objektivně v této sestavě schopni čelit. Jen je nutné soupeři pogratulovat a mít radost, že je tahle škola již za námi :-)

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Domácí byli od počátku lepším týmem a dokázali to vyjádřit i brankami. Hosté se sice snažili, ale větší fotbalovost Kumpánů rozhodla.