Podzim 07 - 6. liga skupina F

9.kolo, So 17.11.2007, , Běchovice

Mystique Dynamo CF  vs.  Výtržník HFC  2:0 (1:0)

Branky: 2x Michal Burda

Sestava: B: Adam Hild 7.0    H:  Filip Beneš, Michal Burda, Jan Děda, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Jakub Marek, Michal Stanko

Komentář: Dnes jsme mohli udělat poslední krok k návratu do 5 ligy. Utkali jsme se v Běchovicích s Výtržníkem, třetím celkem tabulky. Sestava nebyla ani tentokrát špatná, chyběl opět Milan, což se čekalo, Martin, Jiří a opět Buri (to je kapitán!), ale po dlouhé době se přišel ukázat Dědek. Zápas začal s malým zpožděním, kdy jsem si až deset minut před zápasem všimnul, že mám místo kopaček v tašce botky na podpatku naší mámy. Následoval rychlý přesun domů s několika dopravními přestupky. Zápas začal opatrně, ani jeden tým se nehnal do útoku, Lenzik dirigoval hru z postu libera. My jsme si ale vytvořili lepší šance. Párkrát vystřelil Dědek, který se celý zápas mazlil s míčem, já sem ukázal akci století zakončenou sraženým bodlem a i Burdik se dostal k pár náznakům. Nakonec se ujala standartka Burdika, který propálil i špatně postaveného brankáře. Od té doby jsme se soustředili na obranu, soupeř byl běhavý, snažil se napadat již naší rozehrávku, v první půli jsme se s tím ještě dokázali vyrovnat. Jednu velkou šanci si do poločasu vytvořili obě mužstva. Po špatném zpracování Burdika trefil soupeř tyč a poté se snažil Burdik zaváhání napravit a hlavou po autu těsně minul. Ve druhém poločase nás již soupeř tlačil a snažil se o vyrovnání. My jsme již nebyli schopni kvalitně rozehrávat do nohy a nakopávali míče většinou na Burdika před bránu soupeře. Soupeř tlačil, ale šance si nevytvářel. Naše obrana pracovala spolehlivě a akce zachytávala. Soupeř trefil jednou po náhodném odrazu tyčku a poslední velkou šanci opuštěný hráč minul. Nám se podařilo vstřelit gól po geniálním zpracování a přiklepnutí Párka, kdy po dlouhém nákopu našel rozběhnutého Burdika, který zachoval chladnou hlavu a vlastně utkání rozhodl. Soupeř se poté již k ničemu nedostal. Celkově jsme hráli dobře dozadu, udrželi nulu, což se cení, štěstíčko bylo dneska na naší straně, ale soupeř byl zatím nejlepší se kterým jsme se letos utkali. Postup už by nám uniknout neměl, jen to pískání to chce dodržet.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: V tomto utkání se sešly dva běhavé a technicky dobře vybavené týmy. Samotný zápas byl vyrovnaný, šancí měli oba soupeři stejně, jen hosté je nedokázali proměnit.