Podzim 14 - 5. liga skupina D

V důležitém utkání jsme předvedli velký obrat!

9.kolo, St 12.11.2014, 19:00, Meteor 8

Mystique Dynamo CF  vs.  Oratoř Kobylisy  5:2 (3:2)

Branky: 1x Michal Burda, 1x Michal Lampír, 1x Jakub Mlejnek, 1x Aleš Moravec, 1x vlastní branka

Sestava: B: Tomáš Moravec    H:  vlastní branka, Michal Burda, Jiří Burian, Michal Lampír, Jan Lenz, Jakub Mlejnek, Aleš Moravec, Ladislav Nový, Zdeněk Půta

Komentář: Zápas sezony jsme zvládli! V přímém souboji o postup jsme, díky zlepšenému výkonu během zápasu, porazili Oratoř Kobylisy 5:2 (3:2). Tuto výhru musíme potvrdit výhrou v jednom ze zbývajících dvou zápasů a postup je náš. Na zápas dorazilo kompletní složení Mystique Dynamo, všech 12 členů soupisky si to nenechalo ujít (Mára, já a Buri ve stavu nehrajících). Před zápasem bylo hlavním tématem varování před útočníkem Oratoře Vodičkou (nejlepší střelec soutěže, při minulém setkání s Oratoří nám nasázel hattrick). Avšak jakákoli snahu přišla vniveč. Během prvních 10 minut nám dal dva góly. Jednoduchý dlouhý nakopnutý míč, zpracování, uvolnění přes Lampase, resp. Mlejna, gól. Jednoduchý, stejný scénář. Bohužel jsme si mysleli, že soupeře udoláme totální ofenzivou, ale Oratoř nás rychle vyvedla z omylu. Poté, kdy si Vodička povodil Mlejna, jsme si přeci jen uvědomili, že takhle asi ne. Začali jsme hrát zodpovědněji, u Vodičky už většinou stáli 2 naši hráči, s čímž si Oratoř nedokázala poradit a karta se začala obracet na naší stranu. Během prvního poločasu měl tři tutové šance Jirka, ale vždy mu chyběl malý krůček k zakončení. Přesto poté snížil Mlejn (gól jsem neviděl, takže bez popisu). Poté Oratoř vyměnila brankáře (nejspíš došel jejich stálý), což byla voda pro nás, protože gólman soupeře příliš nepodržel. Nejdříve mu nasadil housle Burdik a za chvílí Lampas "žabičkou" z půlky zápas dokonale otočil. Ve druhém poločase jsme již pozorněji bránili, Oratoř měla pouze dvě šance. Po špatné malé domů Mlejna a po standartní situaci. V obou případech nás podržel Meloun. I my jsme z rychlých protiútoků hrozili - Lenzik, Ládik...A když si pak Oratoř dala vlastní gól, po další chybě gólmana, bylo rozhodnuto. Oratoř, především Vodička, pak spíše debatovala s rozhodčím a po krásné kombinaci Lenzik-Melli jsme skóre dokonali.
Nakonec zasloužená výhra, i když po 10 minutách jsme byli na ručník. Nyní to ještě potvrdit. Nejlépe hned zítra.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Průměrná úroveň. Důležité utkání o postup. Důležitost se podepsala na výkonu mužstva Oratoř, kteří po brzkém vedené zbytek zápasu nezvládli kvůli nervozitě a z ní plynoucím nepřesnostem a faulům. Zasloužení vítězství domácích.