Jaro 11 - 4. liga skupina A

1.kolo, Po 28.3.2011, 17:00, Zárubova

Mystique Dynamo CF  vs.  Delivery FC  7:3 (4:3)

Branky: 3x Jan Lenz, 2x Michal Lampír, 1x Aleš Moravec, 1x Jakub Mandelíček

Sestava: B: Jakub Marek 6.0    H:  Jakub Burian, Michal Lampír, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Aleš Moravec, Milan Niemiec, Ladislav Nový

Komentář: Sezóna Jaro 2011 otevřela své brány a tým Mystique Dynamo CF do ní vstupuje po 11 odehraných sezónách se změnou hracího času. Uplynulé roky byla Hanspaulce věnována především sobotní dopoledne, ode dneška je naším hracím dnem pondělí podvečer. To s sebou přináší i nové výzvy v podobě neznámých soupeřů. Jedním z nich bylo i Delivery FC. Dále nová sezona přinesla i aktualizaci hráčského kádru. Naše řady bohužel již nejspíše opustili Martin, Dan, Michal Stanko a Filip, kteří se tak přidali k již dříve odejitým hráčům (Milan Švec, Dědek, Vnučko, Merta). Naopak do týmu se navrátil Milan (na jak dlouho?) a nová posila, zaregistrovaná minutu před koncem přestupního termínu, Meli. Tím jsme se stali neoficiálním „B“ týmem Radonic. Ale již k samotnému zápasu. Před úvodním hvizdem v nás byla nejistota, co bude. Do branky musel z nouze Párek, v poli já, Lenzik, Meli, Lampas, Buri, Ládik a Milan. Naštěstí se na našich fotbalistech (což jsou skoro všichni :-) ukázalo, že absolvovali těžkou zimní přípravu a měli chuť. Úvod nás však nezastihl v nejjistější pohodě, hráli jsme nervózně a bojácně. Soupeř složený z mladíků byl rychlejší a dravější. Dostal se také do vedení životní dalekonosnou trefou, které pro jistotu Párek hlavou uhnul. Nevypadalo to s námi nejlépe, naštěstí soupeř postupem času začal hrát až příliš ofenzivně a naivně, což jsme beze zbytku využili. Naše rychlé brejky 2 na 1 nebo 3 na 2 byly smrtící a především trojice Meli, Lenzik a Lampas začala soupeře doslova deptat. Otočili jsme rychle na 3-1, soupeř poté ještě snížil po nešťastném odrazu. Poté přišel můj okamžik slávy a po rohovém kopu, několika hlavičkách a odrazech se balón od mojí kopačky došoural do branky. Ještě před pauzou bohužel soupeř snížil a stanovil poločasové skóre na 4:3. Druhý poločas jsme přenechali většinu iniciativity soupeři. My měli zorganizovanou obranu a vyráželi k brejkům. Za druhý poločas jsme měli cca 10 vyložených šancí, které však gólem neskončily. V zahazování vynikali především Meli a Lampas. Protože jsme byli v koncovce opravdu nemohoucí tak jsme se i dlouho mohli báli o výsledek. Soupeř si naštěstí vypracoval ve druhém poločase jen několik větších šancí, které dokázal Párek pokrýt (někdy i s notnou dávkou štěstí). Nakonec nás uklidnil konečně podařený brejk a gól Lenzika, po kterém následovaly další dvě trefy. V prvním utkání jsme si tedy připsali dva body za výhru 7:3 (4:3). Na úvod bych řekl, že jsme neodvedli špatný výkon, naopak máme příště v Běchovicích na co navazovat.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: První poločas výsledkově i herně vyrovnaný, ale účelná a produktivní hra Dynama na soupeře přeci jen platila víc. Po přestávce definitivně rozehrál svůj sólový part nejlepší hráč na hrišti Lenz a nebylo co řešit.